Reakcije na uhićenje Sadama Huseina (2)

POZITIVNE reakcije na uhićenje bivšeg iračkog diktatora Sadama Huseina i dalje pristižu iz cijeloga svijeta, a američki predsjednik George W. Bush najavio je posebno obraćanje naciji u 18.00 sati po srednjoeuropskom vremenu.

U međuvremenu je španjolski premijer Jose Maria Aznar izjavio da je "napokon došlo vrijeme da Sadam Husein, čije je uhićenje iznimno dobra vijest, plati za svoja zlodjela".

Poljska, također velika članica savezničke koalicije u Iraku, preko svojega je predsjednika Alexandera Kwasniewskoga objavila da je uhićenje Sadama "veliki uspjeh saveznika i odlična vijest za svijet i Irak".

"Uhićenje Sadama Huseina neminovno je od iznimne važnosti za irački narod i pridonijet će stabilizaciji zemlje", rekao je visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana.

Indonezija, najmnogoljudnija muslimanska zemlja svijeta, izrazila je nadu da će ovo uhićenje ubrzati prijelaz prema demokraciji i iračkoj upravi nad vlastitom zemljom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je divno", kratko je vijest o uhićenju bivšeg iračkog diktatora komentirao glasnogovornik japanskog ministarstva vanjskih poslova.

Egipatski ministar vanjskih poslova Ahmed Maher rekao je da "nitko neće žaliti za sudbinom Sadama Huseina". Dodao je da se njegova zemlja zalaže da se Sadamu pošteno sudi.

Uhićenje Sadama Huseina pozdravile su i vlade Austrije, Mađarske i Bugarske.

(Hina) dj dj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara