Registrirani zlostavljač pet dana nakon puštanja na slobodu nožem ubio ženu

28-GODIŠNJI Damir Jurčević, kojeg je prekršajni sudac prošle srijede pustio na slobodu unatoč brojnim prijavama zbog obiteljskog nasilja, je u ponedjeljak u svom stanu nožem ubio svoju godinu dana mlađu suprugu Suzanu.

Nakon što su susjedi oko 19 sati prijavili policiji da s mjesta stanovanja supružnika dopire buka i vika, policijski djelatnici izašli su na teren i utvrdili da je muž ubio ženu, majku svoje dvoje djece.

Kako javlja Jutarnji list, susjedi Jurčevićevih u zgradi u ulici Mate Lovraka 5 u Dubravi začuli su vrisak oko 19h, te nazvali policiju.

Ubojica je ostao u zgradi 20-tak minuta, a tada se pred zgradom pojavila Suzanina sestra. Jurčević se tada spustio pred zgradu, ali kad je ugledao policijsku ophodnju koja je došla na poziv zabrinutih susjeda, počeo je bježati.

No, policajci su ga sustigli, uhitili i priveli na kriminalističku obradu u policijsku postaju u Dubravi, rekli su u Operativno komunikacijskom centru zagrebačke Policijske uprave.

Prošle je srijede Jurčević priveden prekršajnom sucu zbog nasilja u obitelji, konkretno zbog vrijeđanja, udaranja pa čak i prijetnji ubojstvom vlastitoj ženi, ali sudac ga je isti dan pustio kući.

"Taj joj je dan pobacao stvari u kontejner, strpao djecu u auto i potrgao brave na vratima kako ona ne bi mogla do njih." - ispričali su susjedi Jurčevićevih u razgovoru za Jutarnji list.

Djeca su u međuvremenu otišla u Slavoniju, kod Suzanine majke, a nesretnica je u međuvremenu pronašla novi stan, u koji je trebala otići u ponedjeljak.

Damir Jurčević od ranije je poznat policiji, koja ga je 12 puta evidentirala zbog krađe, protupravne naplate i nezakonitog poslovanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara