Reiner: Karamarko je pokazao odgovornost, sad je red na Oreškoviću i Petrovu

Reiner: Karamarko je pokazao odgovornost, sad je red na Oreškoviću i Petrovu

Foto: FaH

PREDSJEDNIK Sabora Željko Reiner u Dnevniku NOVE TV komentirao je današnju izjavu Tomislava Karamarka kako bi bilo najbolje da ostavke daju on, Petrov i Orešković.

"Mislim da je to jedan vrlo konstruktivni prijedlog gospodina Karamarka koji je njime pokazao veliku odgovornost i zapravo jedan liderski, državnički stav, u kojem je on spreman zapravo na uštrb svojeg ega, što je već jednom učinio, sjetimo se kada se formirala ova vlada, kada je on, mada vodeći najjaču stranku, pristao ne biti premijer nego doći na mjesto prvog potpredsjednika.  Ovo je jedan potez koji može razriješiti ovaj gordijski čvor koji se na žalost stvorio", kazao je Reiner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kazao je kako zahtjev za opozivom sve trojice predsjednika i potpredsjednika Vlade nije još stigao u pisanoj formi, kao ni onaj Laburista za raspuštanjem Sabora. Kazao je kako će kad stignu, bez diskusije biti uvršteni na dnevni red.

Osvrnuo se i na pismo HDZ-ovih europarlamentaraca koji su poslali pismo kolegama, saborskim zastupnicima, da ne glasaju za opoziv premijera i da ne ruše Vladu.

"Pismo europarlamentaraca je najbolji dokaz da je Hrvatska demokratska zajednica uistinu demokratska. Mi ne moramo svi uvijek i u svakom trenutku isto misliti. Njih šestero je izrazilo svoje stavove o tome. Jesu li oni utemeljen na svim informacijama, oni ipak nisu svakodnevno ovdje, ili ne je druga stvar. Ali, naravno, svatko ima pravo na svoj stav. Gospodin Karamarko je vrlo jasno rekao svoj stav. Sad je red na preostaloj dvojici da kažu je li im stalo da se stvar razriješi i da, na uštrb svojih ega, odstupe, dakle da sva trojica odstupe i na taj način se razriješi ova situacija, ponavljam na korist hrvatskih građana ili to neće učiniti nego će pribjeći nekim drugim potezima", kazao je Reiner.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara