Rekordni rezultati Euroinvesta u 2004.

DRUŠTVO za upravljanje investicijskim fondovima Euroinvest objavilo je prve nerevidirane poslovne rezultate prema kojima je protekla godina bila dosad najuspješnija.

U 2004. novčani fond ICF Money Market ostvario prinos je od 4,78%, dionički fond ICF Equity 35,80% i nagrađivani obveznički fond ICF Fixed Income prionos od 6,86%. Ujedno su se sva tri fonda plasirala među prva tri fonda u svojoj skupini po kriteriju prinosa i imovine.

ICF Money Market, sa imovinom pod upravljanjem koja je na kraju protekle godine iznosila 441 milijun kuna, drugi je po veličini otvoreni investicijski fond u Hrvatskoj. U Euroinvestu očekuju nastavak povoljnog trenda iz prošle godine pa tako ICF Equity u siječnju 2005. bilježi porast vrijednosti udjela od 6,79%, što je od osnivanja u svibnju 2002. rast od gotovo 60%.

U cilju još jednostavnije kupnje i prodaje udjela te jasnijeg profiliranja fondova prema ciljanoj strukturi ulaganja, u Euroinvestu su pristupili izmjenama prospekta i statuta u fondovima ICF Money Market i ICF Equity.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod otvorenog investicijskog fonda ICF Money Market jedina izmjena odnosi se na promjenu početne vrijednosti jednog udjela i najmanjeg iznosa ulaganja sa 50.000 kuna na 100 kuna. Postojećim udjelničarima se sa današnjim danom knjigovodstveno mijenja broj udjela u fondu, ali njihova ukupna vrijednost ostaje ista, dok će novi udjelničari još lakše moći vršiti uplate i pratiti promjene vrijednosti.

ICF Equity otvoreni investicijski fond promijenio je naziv fonda u ICF Balanced, čime se svrstao u skupinu uravnoteženih fondova. Navedena promjena neće utjecati na politiku ulaganja fonda niti primarnu orijentaciju na hrvatsko tržište kapitala.

 Iz Euroinvesta poručuju da su svi imatelji udjela u dosadašnjem ICF Equity otvorenom investicijskom fondu (p)ostali imatelji udjela u ICF Balanced fondu, a nije došlo niti do promjene strukture portfelja fonda. Promijenio se i minimalni početni iznos ulaganja, pa minimalni novčani iznos početnog ulaganja u ICF Balanced kao i početna vrijednost jednog udjela iznosi sada 100 umjesto 10.000 kuna. Zadržane su iste ulazne/izlazne naknade, kao i naknade za upravljanje

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara