Republička koordinacija udruga iz domovinskog rata traži sastanak s pančićem

REPUBLIČKA koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata zatražila je danas hitan sastanak s ministrom hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Ivicom Pančićem na kojem bi pokušali razriješiti probleme vezane za testiranje branitelja oboljelih od PTSP-a novim testom MMPI2.

Predstavnici Republičke koordinacije na današnjoj su konferenciji za novinare naveli da i od struke traže da prestane manipulirati oboljelim braniteljima kroz, kako je rečeno, političke opcije, za dobivanje političkih bodova.

Nisu željeli reći na koje liječnike misle.

Posebno nam je bolna i neprihvatljiva činjenica da se danas u zaštitu branitelja i članova njihovih obitelji stavljaju oni političari koji su kao koalicijski partneri svesrdno i svjesno derogirali stečena prava hrvatskih branitelja, a sada od toga peru ruke, stoji u priopćenju za javnost koje je u ime Republičke koordinacije pročitao Đuro Dečak.

Poručio je da Koordinacija predstavlja gotovo sve hrvatske branitelje i da će dok imaju mandat govoriti u njihovo ime.

Branitelji se pitaju koliko će još revizija trebati proći, koliko će puta biti umirovljavani, te tko ima pravo širiti strah, nervozu i neizvjesnot među njima.

Žalosnim drže, navode u priopćenju, da sedam godina nakon Domovinskog rata, Hrvatska još uvijek nema jedinstven test za utvrđivanje invaliditeta oboljelih hrvatskih branitelja. To je pokazatelj kakav odnos naša država ima prema Domovinskom ratu i braniteljima, navodi se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara