Rexhepi: Srbija i Kosovo trebaju živjeti kao susjedi

PREMIJER kosovske vlade Bajram Rexhepi izjavio je u petak u Prištini da je neovisnost Kosova nova realnost, te je dodao da Kosovo i Srbija trebaju živjeti kao susjedi.

Rexhepi je u razgovoru s novinarima beogradskih medija, objašnjavajući težnju ka osamostaljenju Kosova, rekao da je poslije rata teško vratiti povjerenje između Beograda i Prištine, odnosno Srba i Albanaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On je rekao kako bi bilo najbolje da se problem Kosova riješi bez utjecaja međunarodne zajednice, te dodao kako trenutno ne vidi mogućnost da, nezavisno od međunarodne zajednice, Beograd i Priština u izravnom dijalogu riješe status Kosova.

"Ako države nisu definirane, onda nema ni održivosti integracija. U odnosima Srba i Albanaca ne bi bilo nikakvih problema ako bi se riješio status Kosova, jer prirodno je da će najveća gospodarska suradnja biti vezana uz Srbiju", rekao je kosovski premijer.

"Ako bismo živjeli u nekoj umjetnoj stvorenoj državi, tko će jamčiti da neće doći do ponovnog konflikta. Promovirat ćemo ono što nas zbližava, ali ako to ne bude moguće, problem bi bio riješen tako da svatko ima svoju državu", kazao je Rexhepi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara