Rezultati istraživanja: Amerikanci čvrsto podržavaju rat u Iraku

AMERIKANCI nastavljaju čvrsto podržavati rat u Iraku unatoč neočekivano snažnom otporu s kojim su se suočile koalicijske snage, pokazalo je u nedjelju istraživanje javnoga mišljenja USA TODAY/CNN/Gallup.

Na pitanje podržavaju li ili se protive ratu u Iraku 70 posto ispitanika je odgovorilo da ga podržavaju, dok je 27 posto protiv.

Rezultati ovoga istraživanja provedenog u subotu 29. ožujka skoro su jednaki onima provedenim 24-25 ožujka kada je 71 posto bilo za, a 27 posto protiv kao i 22-23 ožujka kada je 72 posto poduprlo rat, a 25 posto bilo protiv.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amerikanci ne smatraju velikim probleme s kojima su se suočile američke snage naišavši na snažniji otpor Iračana nego se očekivalo. Njih 65 posto drže da se radi o manjim problemima, 11 posto da to nije ništa zabrinjavajuće, a 22 posto poteškoće drži velikim.

Ogromna većina Amerikanaca, njih 83 posto drži da ima posve jasnu ideju zbog čega je došlo do rata u Iraku i za što se američke snage bore.

Rezultati istraživanja temelje se na telefonskim razgovorima s 502 odrasla Amerikanca provedenim 29. ožujka. Dopuštena pogreška je +/- 5 posto.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara