rezultati manjinskih izbora u istri

Na jučerašnjim manjinskim izborima za predstavnika srpske manjine u pulskom gradskom vijeću pobijedio je IDSov kandidat Svetislav Dovijanić, priopćeno je danas u županijskom izbornom povjerenstvu.

Dovijanić je osvojio 231 od ukupno 620 važećih listića odnosno 37 posto glasova pa je tako IDS u pulskom gradskom vijeću dobio još jednog vijećnika. Drugi je sa 133 glasova bio kandidat zajednice Srba u Istri i predsjednik te organizacije Žarko Čortan.

U županijskom vijeću nacionalnih manjina nakon ovih izbora talijansku će manjinu predstavljati 25 kandidata, crnogorsku šest, makedonsku jedan kandidat dok će srpsku manjinu koja je istaknula dvije liste predstavljati četiri kandidata. Mješovita će gradska vijeća nacionalnih manjina imati jedino Pula gdje su u vijeću zastupljeni Talijani, crnogorci, makedonci, Romi i Srbi te Vodnjan u čijem su vijeću nacionalnih manjina mjesta podijelili Romi i Talijani. U ostalim gradovima i općinama u Istri u kojima su izbori provedeni u vijećima će sjediti jedini kandidirani predstavnici talijanske manjine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u Istri je zabilježen slab odaziv birača na izborima za vijeća i predstavnike manjina.

(Hina) xdspo ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara