RH ujesen šalje liječnički tim u Afganistan

HRVATSKA se u srijedu u NATO-ovu sjedištu u Bruxellesu obvezala poslati četvoricu svojih liječnika u mirovnu misiju ISAF u Afganistan u sklopu zajedničkog hrvatsko-albansko-makedonskog sanitetskog tima, javio je Hrvatski radio.

Memorandum o suglasnosti za Hrvatsku potpisao je ministar obrane Berislav Rončević zajedno s kolegama iz drugih dviju članica Američko-jadranske povelje, partnerstva sklopljenog sa Sjedinjenim Državama kojim se od 2003. tri države međusobnom suradnjom i reformama osposobljavaju za što brže priključenje NATO-u i Europskoj uniji.

Jedanaesteročlani liječnički tim, čiji su osnutak članice najavile u siječnju u Zagrebu na svojem trećem redovitom sastanku, liječit će vojne i civilne pacijente u ambulanti u kabulskoj zračnoj luci.

Članice će time pokazati da su "dosegle i u tom važnom segmentu, sanitetu, u tako zahtjevnoj mirovnoj misiji (kakva je ISAF u Afganistanu) interoperabilnost", rekao je ministar Rončević nakon potpisivanja Memoranduma u izjavi za radio.

U Afganistanu je trenutačno i peti kontingent hrvatske vojne policije kao dio ISAF-a.

Hrvatski ministar treba poslije podne razgovarati i s glavnim tajnikom NATO-a Jaapom de Hoopom Schefferom o strateškom razvoju hrvatske obrane što uključuje modernizaciju svih oružanih snaga i profesionalnu obuku vojnika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara