Riječki diler Dervishi: U pritvoru godinu i pol ležim kao štakor

Tekst: I.Kri.
Foto: Ilustracija

NA RIJEČKOM Županijskom sudu Albanac iz Rijeke Janusz Dervishi danas se izjasnio kako se ne smatra krivim za prebacivanje šest kilograma kokaina iz Praga u Milano.

Sporna transakcija droge se dogodila 2000. godine, a 43-godišnji Dervishija optužnica tereti i da je suoptuženiku Veldetu Xhakiju rekao da pronađe osobu koja bi drogu prenijela iz Češke u Italiju. Na njihovu nesreću, osoba koju je Xhaki angažirao uhićena je s drogom u Milanu te je nakon toga postala zaštićeni svjedok koji će vjerojatno teretiti Dervishija i Xhakija.

"U pritvoru već godinu i pol ležim kao štakor"

Obojica optuženika nalaze se u pritvoru, a Dervishi je tamo završio u svibnju prošle godine nakon što je pušten zbog sumnje da je "reketario" javnog bilježnika Velibora Panjkovića. Dervishi je danas na suđenju tvrdio kako mu je sve namješteno te da nikada u životu nije imao veze s drogom.

"Mene su kidnapirali, odveli u policiji i rekli 'droga' i 'doviđenja' te me ponovno vratili u pritvor u kojem ležim kao štakor već godinu i pol ni kriv ni dužan", rekao je danas Dervishi u svojoj obrani, piše Jutarnji list. Jučer je jedan od svjedoka tvrdio da ga je policija nagovarala na lažno terećenje Dervishija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara