Riječki sindikat pravosudne policije ponovno dobio prostor za rad

Riječkoj podružnici Sindikata pravosudne policije danas je na korištenje dodijeljen dio jedne prostorije u sklopu riječkoga zatvora, nakon što je, po nalogu nadređenih, u početku srpnja taj Sindikat deložiran iz zatvorske zgrade, kazao je danas povjerenik tog Sindikata Vlado Dubrović.

Iz zgrade riječkoga zatvora podružnica Sindikata pravosudne policije prisilno je iseljena 3. srpnja. Nakon toga Sindikat je ministrici pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Ingrid Antičević Marinović uputio pismo u kojem je zatraženo da se podružnici Sindikata u riječkome zatvoru omogući rad i odgovarajući prostor. Odgovor iz Ministarstva Sindikat nije primio, rekao je Hini Dubrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podružnica Sindikata pravosudne policije u Rijeci ima 53 člana, a osnovana je u srpnju 2002. godine. Nakon osnivanja podružnica je od Uprave zatvora zahtijevala razmatranje načina korištenja stanova kojima raspolaže zatvor, načina isplate troškova prijevoza, korištenja godišnjih odmora i sistematskih liječničkih pregleda zaposlenih.

(Hina) hšup ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara