Riječkog liječnika Šimića razotkrila proslavljena hrvatska rukometašica Ljerka Krajnović?

BIVŠA hrvatska rukometna reprezentativka i osvajačica naslova europskih prvakinja s RK Podravka Ljerka Krajnović kontaktirala je policiju nakon prvog razgovora s riječkim kirurgom Šimićem, a zatim je od od USKOKA dobila statsu pouzdanika, te razotkrila liječnika, piše Nacional. 

Krajnović se s ocem 18. srpnja uputila na razgovor kod Šimića, koji joj je kazao kako njenog oca ne može hitno operirati iako mu je život bio u opasnosti, a kako tvrdi za Nacional Krajnović njegovu dokumentaciju je pregledao vrlo površno.

Krajnović je zatim zatražila savjet od osobe iz KBC Rijeka s kojom je i privatno u dobrim odnosima, koja joj je kazala da Šimić uzima mito, te joj savjetovala neka ga prijavi policiji, što je Ljerka i učinila.

Nakon što joj je USKOK dao status pouzdanika, Ljerka je nazvala Šimića i dogovorila sastanak za 16. kolovoza. Na sastanak naša je proslavljena reprezentativka nosila minijaturnu kameru koja je snimala sve što se događa, te 5 tisuća eura u otvorenoj kuverti koja se nalazila među liječničkom dokumentacijom njenog oca.

Šimić je, kako piše Nacional, vrlo brzo pregledao dokumentaciju, uzeo kuvertu. Zatim je vratio Ljerki dokumentaciju, a kuvertu, koju je nakratko otvorio samo kako bi vidio što se nalazi u njoj, ostavio na stolu.

Nakon toga Šimić je od Ljerke Krajnović zatražio broj telefona njezinog oca, kako bi se dogovorili oko operacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljerka je zatim napustila ordinaciju doktora Ognjena Šimića, a nekoliko sati kasnije, ostavljajući mu mogućnost da vrati kuvertu ili prijavi Ljerku Krajnović zbog mita, uhitila ga je policija.

U Šimićevom je uredu, saznaje Nacional, policija pronašla još četiri kuverte s ukupno 20 tisuća eura.

Ognjenu Šimiću, osumnjičenom za primanje mita, produljen je na Županijskom sudu u Rijeci pritvor na 30 dana zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.

O Šimićevu slučaju istražna sutkinja riječkog Županijskog suda Ksenija Zorc prije nekoliko je dana službeno otvorila istragu na temelju istražnog zahtjeva Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

A.H.
Foto: Nova TV

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara