Riječkom kirurgu Šimiću produljen pritvor na 30 dana

RIJEČKOM liječniku Ognjenu Šimiću, osumnjičenom za primanje mita, produljen je danas na Županijskom sudu u Rijeci pritvor na 30 dana zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Pročelnika Odjela za kardiovaskularnu kirurgiju u riječkom KBC-u Ognjena Šimića sumnjiči se da je prekjučer uzeo mito od 5000 eura od Riječanke čiji se otac nalazi na tom odjelu, uz obećanje da će oca operirati bez obzira na listu čekanja.

O Šimićevu slučaju istražna sutkinja riječkog Županijskog suda Ksenija Zorc danas je službeno otvorila istragu na temelju istražnog zahtjeva Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istražna sutkinja Zorc izvijestila je kako je dr. Šimić danas ponovno saslušan te je poricao počinjenje kažnjivog djela koje mu se stavlja na teret.

Dr. Šimić uhićen je u srijedu 16. kolovoza, nakon što je Riječanka, koja je policiji prijavila taj slučaj, liječniku predala 5000 eura u službenim prostorijama riječkoga KBC-a, stoji u istražnom zahtjevu. Šimić je uhićen u koordiniranoj akciji policije i USKOK-a, koja se počela pripremati mjesec dana prije uhićenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara