Rijeka: Istraga o pronevjeri novca RK Zamet

PROTIV bivšeg tajnika Rukometnog kluba Zameta Zlatana Lukežića Luke (41) danas je na Županijskom sudu, na zahtjev Općinskog državnog odvjetništva, pokrenuta istraga u kojoj ga se sumnjiči da je 1999. i 2000. pronevjerio 2,5 milijuna kn, a on se na današnjem saslušanju branio šutnjom.

Istražni sudac Valentin Ivanetić odredio je Lukežiću, radi mogućeg utjecaja na svjedoke, pritvor u trajanju od 30 dana.

Lukežić, inače djelatnik državne Protuobavještajne agencije (POA), se sumnjiči za povredu obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga RK Zameta, njihovo prikrivanje i uništavanje.

Uhićen je i priveden prije dva dana kada je na saslušanju porekao da je počinio navedena kaznena djela naglasivši da se "privatni interesi lome preko njegovih leđa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Lukežićev odvjetnik Goran Gatara najavio je da će danas dopuniti obranu. Danas je rekao da on i njegov branjenik još nisu u cijelosti proučili opsežan spis te da će se, dok to ne učine, Lukežić braniti šutnjom.

Odjel gospodarskog kriminaliteta riječke Policijske uprave proveo je kriminalističku obradu nad Lukežićem u sklopu kriminalističke obrade poslovanja trgovačkog društva "Fenixve" d.o.o.

Kriminalistička obrada nad Lukežićem i poslovanjem RK Zameta se nastavlja.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara