Rijeka: Konferencija o suradnji balkanskih pravnih fakulteta

KONFERENCIJA o suradnji pravnih fakulteta u sklopu programa "Balkan Law School Linkage Initiative" (BLSLI), kojemu je cilj potpora pravnoj državi i razvoju tržišnog gospodarstva poticanjem reforma pravne izobrazbe, počela je danas u Rijeci.

Program financira američko Ministarstvo obrazovanja i kulturnih pitanja, a u Hrvatskoj ga provodi Pravna inicijativa u Srednjoj Europi i Euroaziji Odvjetničke komore SAD-a (ABA/CEELI).

Američki veleposlanik u Hrvatskoj Ralph Frank kazao je da će američki predavači na riječkom skupu prenijeti svoja iskustva predavačima s pravnih fakulteta u Srbiji i Crnoj Gori, BiH i Hrvatskoj. Pravna klinika o kojoj će biti riječi na riječkoj konferenciji, rekao je Frank, fakultativni je program kojim se želi studente što prije uvesti u praksu. Stoga je nužna suradnja fakulteta s vladinim programima i odvjetničkim komorama, dodao je.

Program Pravne klinike prvi je put uveden u Hrvatskoj na Pravnom fakultetu u Rijeci prije osam godina.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Julia Broome iz središnjice ABA/CEELI u Washingtonu kazala je da je temelj tog programa povezati pravne fakultete iz središnje i istočne Europe te omogućiti provedbu programa razmjene studenata s američkim pravnim fakultetima kako bi se usavršilo kliničko pravno obrazovanje.

Veleposlanik Frank danas će posjetiti nevladinu udrugu Terra koja provodi projekt borbe protiv HIV-a i AIDS-a te narkomanije, koju financira USAID. Razgovarat će i s rektorom Sveučilišta u Rijeci akademikom Danielom Rukavinom o sudjelovanju tog sveučilišta u američkim programima.

(Hina) dsil ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara