Rijeka: Saborski zastupnici upoznati s problemima osoba s invaliditetom

PREDSTAVNICI riječke Interesne skupine građana za potporu osobama s invaliditetom danas su sa saborskim zastupnicima s riječkog područja razgovarali o teškoćama s kojima se susreću invalidi.

Cilj sastanka bio je uspostaviti vezu građana iz te skupine s predstavnicima vlasti te im prenijeti prijedloge za izmjene i dopune zakona o invalidnim osobama. Među ostalim se predlaže da se ponovno omogući uvoz automobila za invalidne osobe bez trošarine i poreza, upozoreno je na krivotvorenje naljepnica za vozila invalidnih osoba te da je potpuno prestalo zapošljavanje slijepih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predloženo je također da država stimulira poduzeća u zapošljavanju slijepih osoba

U ime Interesne skupine, sastavljene od predstavnika svih riječkih udruga koje se brinu za osobe s invalidnošću, na sastanku su bili predstavnici riječkog Društva tjelesnih invalida, Udruga slijepih, Udruga udovica poginulih hrvatskih branitelja, Udruga invalida rada, Udruga dijabetičara, Udruga multiple skleroze i Udruga za autizam.

Na sastanku su bili Dorotea Pešić-Bukovac (IDS), Irena Ahel (HDZ) i Miljenko Dorić (HNS) te kao gošća Vesna Škulić (SDP), saborska zastupnica s invaliditetom. Saborski zastupnici, predstavnici ostalih pozvanih političkih stranaka s riječkog područja, nisu se odazvali sastanku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara