Rijeka: STARI DOK 3 "Viktora Lenca" PRODAN ZA 305.000 DOLARA

ak a u riječkoj luci usidren 30ak godina, prodan je danas na javnoj dražbi pulskom "Jadranmetalu" d.d. za 305.000 dolara.

Prodaju nefunkcionalnog doka predložio je stečajni upravitelj brodogradilišta. Početna cijena bila je 125.000 dolara, a prijavila su se četiri ponuđača - tvrtke Metis iz Rijeke, "Jadranmetal" iz Pule, Iceberg International Trading iz Zagreba i Rott-Ferr Srl iz Udina.

"Jadranmetal" je obvezan dražbovnu svotu doznačiti u roku od 15 dana, a nakon toga na Trgovačkom će sudu biti zakazano novo ročište radi podjele novca. Kao jamstvo za odobrene zajmove zalog na dok 3 imaju International Finance Corporation (IFC) i Njemačka razvojna banka (DEG) pa u tim kućama očekuju da im pripadne najveći dio dobivena novca.

U "Jadranmetalu" su najavili su da će dok 3 iskoristiti kao sirovinu, kovinu, i nakon dogovora s mjerodavnim ustanovama vjerojatno bit će izrezan u dijelove u riječkoj luci.

Brodogradilište "V.Lenac" u stečaju je od prosinca prošle godine. Najveći vjerovnici su država - Ministarstvo financija i Hrvatska banaka za obnovu i razvoj, IFC, DEG i nekoliko poslovnih banaka. Stečajni upravitelj ponudio je nekoliko načina provedbe stečaja, od kojih je posljednji razmatran način prodaje brodogradilišta u cjelini.

Hoće li brodogradilište biti ponuđeno na prodaju, vjerovnici još nisu konačno odlučili, a, po najavama, Vjerovnički odbor "V. Lenca" trebao bi se ponovno sastati u sljedećih desetak dana.

(Hina) xhšup yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara