Rijeka: Sutra završetak sanacije na potonulom brodu

MJESTO propuštanja goriva iz potonulog broda ispred riječke luke zatvorili su jučer ronioci betoniranjem odušnika spremnika kroz koji je gorivo istjecalo, ali će sanacija tog djela potonulog broda biti dovršena sutra, potvrdio je za Hinu tajnik Stožera operativnog centra za provedbu Plana intervencija kod iznenadnog onečišćenja mora u Primorskogoranskoj županiji Zdravko Lisac.

On je kazao da je mjesto propuštanja zatvoreno te da će tijekom današnjeg dana biti utvrđeno kako djeluje betonski "čep" te da se sutra očekuje konačni završetak sanacije.

Lisac je kazao da će se nakon ove privremene sanacije izraditi ekspertiza stanja olupine. U njoj će se uvrditi koliko je točno goriva preostalo u brodskim spremnicima te koji bi bio optimalan način trajne sanacije s obzirom na troškove i tehničke mogućnosti.

Procjenjuje se da je u spremnicima još oko 100 tona nafte.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brod "Elhawi Star" koji je plovio pod zastavom Saudijske Arabije potonuo je 12. prosinca 1982. godine na dubinu od 48 metara i na udaljenosti od oko 500 metara od sušačkog lukobrana riječke luke. Propuštanje nafte prvi su put primijetili ribari prije šest dana.

(Hina) dsil mćZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara