Rijeka: U pritvoru osumnjičeni za organiziranje prekinutog lanca krijumčarenja kokaina

OSUMNJIČENI kao glavni organizator prekinutog lanca krijumčarenja kokaina iz Rijeke na područje Trsta, jučer u Rijeci uhićeni, Velibor Milivojević (42) danas je priveden istražnoj sutkniji Sajonari Čulini, koja mu je odredila 48-satni pritvor, rečeno je na izvanrednoj konferenciji za novinstvo PU primorskogoranske u Rijeci.

Konferenciju su održali načelnik Odjela kriminaliteta droga PU primorsko-goranske Božo Barbarić i predstavnici tršćanske policije. Kako je rekao načelnik Barbarić, privedeni Milivojević branio se šutnjom. Županijskom državnom odvjetništvu protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog organizirane prodaje droge.

Barbarić je izvijestio da se Milivojevića sumnjiči za organiziranje krijumčarenja kokaina i ecstasyja jednom tjedno iz Rijeke na područje Trsta u razdoblju od ljeta 2002. do travnja 2003. U tom lancu prekinutom uhićenjem dvojice talijanskih državljana, kojima je prodavao drogu, preneseno je najmanje 1230 grama kokaina i oko 60.000 tableta ecstasyja. Milivojevića se sumnjiči da je zatim organizirao novi lanac u kojem je, u razdoblju od listopada 2003. do svibnja 2004., trojici Talijana prodao ukupno tri kilograma kokaina za tršćansko područje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapovjednik tršćanske kriminalističke policije Mario Bo, govoreći o vrijednosti suradnje PU primorsko-goranske i tršćanske policije u ovom slučaju, rekao je da je to samo početak dobre buduće suradnje.

Načelnik u tršćanskoj policiji Maurizio Bronzato rekao je da je u jučerašnjoj akciji na području Trsta uhićeno 11 osoba te da je obavljeno 30 pretraga stanova. Od ranije se još četiri osobe, vezane uz ove lance, nalaze u tršćanskom zatvoru, od kojih su dvojica hrvatski državljani. U pretragama stanova u zajedničkoj akciji u Trstu i Rijeci pronađeno je ukupno dva kilograma hašiša i 10 dekagrama kokaina, krivotvorene isprave, pištolj i precizna vaga.

Načelnik Barbarić rekao je da su izvidne radnje na riječkom području još u tijeku te kako je moguće da bude još privedenih. Predstavnici talijanske policije rekli su da su uhitili sve za koje smatraju da su povezani s ovim lancima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara