rijeka: za organiziranu preprodaju droge tereti se 15 osoba

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci tereti 15 od 18 osoba obuhvaćenih istragom o preprodaji droge na riječkom području za organiziranje u cilju preprodaje droge što je teža kvalifikacija od same preprodaje, doznaje se u odvjetništvu.

Od šest uhićenih osoba iz te skupine, koje se od nedjelje nalaze u pritvoru Okružnog zatvora u Rijeci, puštene su dvije osobe.

Za prvoosumnjičenog Stanislava Pejakovića (35), osumnjičenog za organiziranje cijele skupine, Zlatka Topića (37), Vedrana Baljka (28) i Milana Smolčića (38) istražni je sudac danas odredio 30-dnevno zadržavanje u pritvoru. Danas su pred istražnim sucima Istražnog suda u Rijeci saslušani Pejaković i Smolčić. Obojica se brane šutnjom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skupina je razbijena u nedjelju, kada je nakon petomjesečne aktivnosti Odjela za kriminalitet droga pri PU primorsko-goranskoj dovršena kriminalistička obrada nad ukupno 40-ak osoba vezanih uz preprodaju droge.

U sklopu te obrade zaplijenjeno je u 25 slučajeva 200 grama heroina, 750 grama marihuane, 30 grama kokaina i 10 grama hašiša te više vrsta tableta.

Istražni zahtjev za osumnjičene dostavila je zamjenica županijskog državnog odvjetnika iz Rijeke Ivanka Vinketa Vidović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara