Riješen slučaj ubojstva koji je cijelo desetljeće mučio Ameriku?

AMERIČKI mediji javljaju da je u tajlandskom glavnom gradu Bangkoku obavljeno uhićenje koje bi, po svemu sudeći, moglo dovesti do rješenja jednog od najtragičnijih misterija u američkoj prošlosti.

Prema izviješćima medija, osumnjičenik za desetljeće staro ubojstvo 6-godišnje djevojčice JonBennet Patricie Ramsey, je bivši školski učitelj John Mark Karr (1965.).

On je nakon uhićenja u Bangkoku priznao zločin, odnosno iznio detalje koji nisu bili objavljeni u javnosti.

Misterij je započeo kada je na Božić 1996. godine u gradu Boulder u Coloradu nestala JonBennet Ramsey, višestruka pobjednica natjecanja ljepote za djecu.

Dan kasnije, otac John Ramsey je pronašao njeno tijelo u podrumu vlastite kuće. Autopsija je ukazala da je djevojčica brutalno pretučena i zadavljena, a istraga je pronašla bilješku koja je protumačena kao zahtjev za otkupninu.

Usprkos intenzivnoj istrazi, počinitelj nije pronađen. S vremenom su mediji počeli špekulirati da je djevojčica bila žrtvom vlastite obitelji, odnosno da ju je otac ubio, te potom pokušao prikriti dokaze podmećući dokaze o nepoznatom napadaču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog tih pritisaka su Ramseyevi su bili prisiljeni preseliti se u Atlantu. Sumnje u Ramseyeve su se stišale tek kada su u prosincu 2003. godine, koristeći najsuvremeniju tehnologiju, forenzički stručnjaci uspjeli iz malobrojnih tragova izvući DNK počinitelja i ustanoviti da nije riječ o Ramseyu.

Međutim, počinitelj još uvijek nije bio uhvaćen, iako je istraga s vremenom počela obraćati pažnju na niz provala i pedofilskih napada počinjenih u Boulderu oko Božića 1996.

Patti Ramsey, majka djevojčice i bivša Miss Zapadne Virginije, je 24. lipnja ove godine umrla od raka jajnika.

Neriješeno ubojstvo dječje misice je ostavilo dubokog traga na američku pop-kulturu, te je poslužilo kao inspiracija mnogim glazbenim umjetnicima.

Predviđa se da bi Mark Karr u roku od dva dana trebao biti izručen vlastima Colorada.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara