Riješeno misteriozno ubojstvo u Splitu: Sina ubojicu izdao otisak prsta!

Riješeno misteriozno ubojstvo u Splitu: Sina ubojicu izdao otisak prsta!

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Ante Čizmić, Vladimir Dugandžić / Cropix

POLICIJA je za ubojstvo 74-godišnje Ane Vuković osumnjičila njezina sina Damira Vukovića, koji je popodne priveden šefu splitske istrage Stanku Grbavcu.

Ubio majku pa zvao pomoć

Koncem siječnja Ana Vuković nađena je mrtva u stanu u Vinkovačkoj ulici, koji inače pripada supruzi njezina brata koja živi u Francuskoj. Ustrijeljena je s dva hica u prsa, a ubojica je pokupio čahure i zrna te namjestio prizorište da sve uputi na zločin iz strasti. Bio je pedantan, ali ipak ne dovoljno. Naime, izdali su ga otisci prstiju nađeni na mjestu zločina - u kupaonici te na kvaki blindo vrata na ulazu u stan.

Inače, upravo su sinovi Ane Vuković pozvali pomoć, sumnjajući se da se majci nešto dogodilo. U stan se s krova spustio pripadnik GSS-a te pronašao nesretnu ženu u kadi golih nogu, bez gaćica. Ležala je na prsima, a po glavi je imala ozljede od udaraca tupim tvrdim predmetom. Ustrijeljena je iz velike blizine oružjem velike razorne moći, pretpostavlja se "tetejcem".Danima prikupljali dokaze

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je danima prikupljala dokaze, a u pomoć su stigli i forenzičari iz Zagreba. Skupili su svaku vlas koju su našli u kupaonici, čak su pokupili i šampone, a otvarao se i sifon. Činilo se kao da je u pitanju još jedno nerazjašnjeno ubojstvo u Splitu, ali istražitelji su ipak nakon pomnih analiza došli do dokaza koji im je prijeko bio potreban.

Osumnjičeni je inače pomorac i s majkom je imao ugovor o doživotnom uzdržavanju pa bi nakon njene smrti njemu trebao pripasti stan u kojem su živjeli. Bio je sklon alkoholu, a poligrafu nije ni podvrgnut jer se ocijenilo da nije podoban za takvu vrstu ispitivanja.

Ulovili ga u laži

Negira djelo. Djelovao je prilično hladnokrvno, no alibi mu je klimav. Policiji je ustvrdio da se u doba ubojstva šetao s jedne adrese na drugu, nedaleko od mjesta zločina. Nije imao nikoga tko bi potvrdio njegovu priču, ali nema ni svjedoka koji su ga vidjeli kako ulazi u zgradu u Vinkovačkoj ulici da ubije majku. Osumnjičeni je otac jednog djeteta, a navodno nije imao financijskih problema.

Policija ga je ulovila u laži. Tvrdio je da u stanu u Vinkovačkoj nije bio posljednjih godinu i pol, a nađene svježe otiske nije mogao objasniti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara