Robert Šreter: Od jučer ne možemo vjerovati ni neovisnosti Ustavnoga suda

HRVATSKI katolički radio (HKR) ocijenio je u današnjem uredničkom komentaru odluku Ustavnog suda o ukinuću zakonske odredbe o zabrani rada trgovina nedjeljom tragikomičnom.

"Ono što je najžalosnije u čitavoj toj priči jest činjenica da od jučer više ne možemo vjerovati ni neovisnosti Ustavnoga suda Republike Hrvatske. Odluka koju je on donio tragikomična je", rekao je danas, komentirajući odluku Ustavnog suda Robert Šreter, glavni urednik HKR-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima teško se oteti dojmu da je Ustavni sud takvu presudu donio pod utjecajem medija i u konačnici velikih trgovačkih lanaca, odnosno njihova kapitala.

Smatra kako prijeporni zakon sigurno ima svojih nedorečenosti koje je trebalo ispraviti i doraditi. No donošenjem odluke kojom se čitav Zakon proglašava neustavnim, Ustavni sud se postavio iznad - ili možda je bolje reći protiv - velike većine građana Republike Hrvatske, a svrstao se uz bok sedam trgovačkih lanaca, od kojih su šest strani koji u svojim matičnim zemljama i ne pomišljaju raditi nedjeljom, dodaje Šreter i pita je li to prva u nizu posljedica nedavno dobivena "pozitivnog avisa" ili samo još jedan u nizu pokušaja da se u Hrvatskoj razvodni katoličanstvo?
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara