Ročište otkazano zbog Oreškovićevih poslijeoperativnih komplikacija

ROČIŠTE u suđenju tzv. gospićkoj skupini na Županijskom sudu u Rijeci danas nije održano zbog zdravstvenih komplikacija prvooptuženog Tihomira Oreškovića nakon operacije nosa početkom veljače.

Predsjednica sudskog vijeća sutkinja Ika Šarić izvijestila je da je 28. veljače na specijalističkom pregledu u riječkom KBC-u kod Oreškovića otkriveno zagnojenje rane u nosu odakle su mu 10. veljače u Zagrebu uklonjeni polipi. Na današnjem pregledu kod liječnika ustanovljeno je da Orešković osjeća bol u nosu te da ima upalu kože na nosu i upalu sinusa i da se zbog toga, po mišljenju liječnika, ne može ukloniti gnoj iz rane, rekla je sutkinja.

Liječnik je utvrdio da Orešković nije sposoban za praćenje rasprave.

Sutkinja Šarić izvijestila je da je sudsko vijeće donijelo odluku da se glavna rasprava nastavi 13. ožujka, kako bi se u međuvremenu antibioticima ili uklanjanjem gnoja iz rane omogućilo Oreškoviću da bude na raspravi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavna rasprava u suđenju Oreškoviću, Ivici Rožiću, Mirku Norcu, Stjepanu Grandiću i Milanu Čaniću, optuženima za ratne zločine nad civilnim stanovništvom gospićkog područja i Karlobaga u jesen 1991., u fazi je iznošenja obrane optuženika.

Preostalo je postavljanje pitanja predsjednice sudskog vijeća Mirku Norcu i iznošenje obrane Stjepana Grandića.

Nakon toga predstavnik optužbe, zamjenik županijskog državnog odvjetnika, i branitelji optuženih iznijet će završne riječi te će sudsko vijeće donijeti presudu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara