ROGER MOORE I STING DOBILI BRITANSKO KRALJEVSKO ODLIČJE

Glumca Rogera Moorea, bivšeg Jamesa Bonda, britanska kraljica Elizabeta II. proglasila je vitezom, a njegov sunarodnjak, glazbenik Sting dobio je titulu viteza britanskog carstva, objavila je u četvrtak Buckinghamska palača. L

Ime Rogera Moorea (76), koji od 1991. za UNICEF obavlja dužnost veleposlanika dobre volje, našlo se na popisu vitezova u lipnju ove godine, u čast rođendana kraljice.

Glumac je izjavio kako prihvaća tu čast "u ime tisuća dobrovoljnih radnika i svih onih koji rade za UNICEF i posvećuju život pomaganju tisućama potrebite djece u svijetu".

Moore je ulogu agenta 007 prvi put odigrao 1973. u filmu "Živi i pusti umrijeti", nakon što se proslavio šezdesetih u televizijskoj seriji "Svetac". Glumio je u još šest filmova o Jamesu Bondu. Posljednji je snimio 1985. ("Od nišana do smrti").

U svibnju mu je ugrađen pacemaker, nakon što se u broadwayjskoj predstavi srušio na pozornici.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glazbenik Sting (51) postao je vitezom britanskog carstva, naslovom koji se smatra etapom koja prethodi proglašenju vitezom.

Odličje mu je dodijeljeno za usluge pružene glazbenoj industriji te kao nagrada za 25-godišnju karijeru autora, skladatelja i izvođača.

"Nikad nisam mogao zamisliti, odlazeći iz Newcastlea s gitarom i torbom punom pjesama, da ću se jednog dana naći u Buckinghamskoj palači", rekao je on.

Pjevač se također bavi dobrotvornim radom, a ponajviše očuvanjem amazonskih šuma.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara