Rojsu optužnica za ratni zločin zbog likvidacije srpskih civila?

Rojsu optužnica za ratni zločin zbog likvidacije srpskih civila?
KAKO je opisao jedan bivši časnik HV-a, 1995. godine kod Glamoča u BiH Rojs je u vojnoj odori izašao iz džipa, uputio se prema obližnjoj kući ispred koje je stajao stariji muškarac, naredio mu neka klekne, te ga usmrtio s nekoliko hitaca u zatiljak.

Slobodna Dalmacija piše kako se Ljubom Ćesićem Rojsom već neko vrijeme bave za to nadležne državne institucije, koje će najvjerojatnije protiv njega podignuti optužnicu.

Naime, Rojsa se sumnjiči da je u srpnju 1995. godine nakon zajedničkih akcija HV-a i HVO-a nedaleko Glamoča počinio ratni zločin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Umirovljeni general, bivši pomoćnik ministra obrane, nekadašnji HDZ-ov saborski zastupnik i aktualni predsjednički kandidat Rojs navodno je sudjelovao u likvidaciji srpskih civila.

Rojs je, tvrde svjedoci tih zbivanja, jednom prilikom oteo automat vojniku, te na licu mjesta likvidirao četvoricu srpskih zarobljenika. Slobodna Dalmacija međutim doznaje kako se radilo o najmanje petorici zatvorenika.

Prema saznanjima Slobodne Rojs je likvidirao ljude koji su mislili kako će ih on zaštititi jer su se poznavali iz predratnih vremena.

Slobodna Dalmacija dalje navodi kako se zločin skrivao jer je Rojs bio miljenik bivšeg ministra obrane Gojka Šuška, koji je, kao i Franjo Tuđman, bio upoznat sa svim događajima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara