ROMAN "ŽIVI I MRTVI" DOBITNIK NAGRADE "KSAVER ŠANDOR GJALSKI"

Roman "Živi i mrtvi" Josipa Mlakića iz Uskoplja (BiH), proglašen je najbolim proznim djelom izdanim u Hrvatskoj u razdoblju od rujna 2002. do rujna 2003. godine i dobitnik je književne nagrade "Ksaver Šandor Gjalski" za 2003. godinu. L

U konkurenciji za tu prestižnu nagradu bilo je 38 proznih djela, rekao je danas na konferenciji za novinare Miroslav Šicel, predsjednik prosudbenog povjerenstva kulturne manifestacije Dani Ksavera Gjalskog, koja se 21. put održava u Zaboku.

Mlakićev roman "Živi i mrtvi", nakladnika izdavačke kuće VBZ iz Zagreba, ratni je roman s elementima horora u kojem pisac preispituje samu srž rata donoseći stravičnu i beznadnu sliku ratišta i potvrđuje vječnu istinu - u ratu nema ni pobjednika ni pobijeđenih jer su svi gubitnici, navodi se u obrazloženju dodjele ovogodišnje nagrade "K.S. Gjalski".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipu Mlakiću nagrada će biti dodijeljena 25. ovoga mjeseca. Odabir i proglašenje najboljeg romana te nagrade za najbolje literarne uratke osnovnoškolaca i srednjoškolaca tek su dio brojnih događanja koja će se u Zaboku održavati od 20. do 26. listopada pod nazivom "Dani Ksavera Šandora Gjalskog".

(Hina) dk dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara