Romanu Polanskome odbačen zahtjev za jamčevinu

Romanu Polanskome odbačen zahtjev za jamčevinu

Tekst: Z.Jagodić
Foto: AFP

REDATELJU Romanu Polanskome je odbijen zahtjev za puštanje uz jamčevinu te se čeka odluka o njegovom izručenju SAD-u, poručio je švicarski ministar pravosuđa. Glasnogovornik ministarstva Folco Galli je odluku objasnio tvrdnjom da postoje veliki izgledi da bi Polanski nakon puštanja mogao pobjeći. "Pobjegao je i 1979. godine u SAD da bi izbjegao suđenje i nikad se nije vratio", potkrijepio je svoju tezu Galli.

Odvjetnici Romana Polanskoga također su zahtijevali da se slavnoga redatelja pusti na slobodu. Ministar pravosuđa i njegov glasnogovornik su sudu proslijedili pismo u kojem su obrazložili razloge zbog kojih se Romanu Polanskome ne bi trebalo dozvoliti puštanje iz pritvora uz jamčevinu.

Polanski je uhićen 26. rujna u Švicarskoj nakon što je doputovao iz Francuske kako bi na Zurich Film Festivalu primio nagradu za životno djelo.

Podsjetimo, nakon uhićenja, mnoge su javne osobe iz filmske industrije stale na stranu francusko-poljskog redatelja tražeći njegovo oslobađanje. Također, potpisivali su i peticija za njegovu slobodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>Roman Polanski - Uhićenje nakon bijega dugog 30 godina podijelilo javnost

Istovremeno, prošloga je tjedna kalifornijski guverner Arnold Schwarzenegger izjavio da "veliki redatelj ne bi trebao imati nikakav poseban tretman", prenosi BBC.

I žrtva seksualnog zlostavljanja Romana Polanskoga je izjavila da smatra da bi optužnica protiv Polanskoga trebala biti povučena, ali se naknadno ispostavilo da joj je "za tu izjavu" Polanski pet godina nakon počinjenja kaznenog djela na račun uplatio 500 tisuća dolara.

>Žrtva sad brani Polanskog jer su sklopili nagodbu od pola milijuna dolara?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara