Ronald Brmalj i Goran Stanzl dobitnici dviju fotografskih nagrada

ZBOR fotoreportera Hrvatskog novinskog društva po prvi je puta danas dodijelio dvije nagrade profesionalnim fotoreporterima nagradu "Ivan Fabijan" dobio je Ronald Brmalj iz Novog lista, a nagradu "Pavao Cajzek" Goran Stanzl iz Večernjeg lista.

Na natječaj za nagradu "Ivo Fabijan", nazvanu po nedavno preminulom fotoreporteru Novog lista, za najbolju tematsku fotografiji 2003. vezanu za umjetnost i kulturu pristiglo je 120 fotografija od 25 reportera iz deset novinskih kuća.

Za nagradu "Pavao Cajzek", koja nosi ime po legendarnom fotoreporteru Večernjeg lista, za najboljeg fotoreportera u cjelini u prošloj godini, pristiglo je 999 fotografija od 43 autora iz pet novinskih kuća, jednog tjednika, dva slobodna fotoreportera i jednog iz strane fotoagencije.

Uz diplome nagrađeni fotoreporteri dobili su i novčanu nagradu od 7,5 tisuća kuna. Natječaj za te dvije fotoreporterske nagrade sponzorirali su Novi list i Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Žiri Večernjeg lista za nagradu "Pavao Cajzek" zadovoljan je kvalitetom pristiglih fotografija, a nagrada je Goranu Stanzlu dodijeljena "temeljem broja pojedinačnih fotografija svakog fotoreportera koje nose snažnu poruku i gdje je autor točno pogodio onaj djelić sekunde koji određenu fotografiju odvaja od drugih".

Žiri Novog lista nije zadovoljan razinom pristiglih radova za nagradu "Ivo Fabijan" i smatra da su ispod ukupne razine fotoreporterskih ostvarenja na području kulture i umjetnosti u prošloj godini. Među pristiglim radovima najboljim ostvarenjem ocijenjena je fotografija Ronalda Brmalja na kojoj je snimljen bugarski pijanist Vesselin Stanev.

Na dodjeli nagrada u HND-u bili su članovi obitelji Ive Fabijana i Pavla Cajzeka.

Izložbe najboljih fotorepoterskih radova pristiglih na natječaj održat će se u Rijeci, Zagrebu, Varaždinu, Splitu, Puli i Vinkovcima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara