Rop zanijekao da Lura kupuje slovensku mljekarsku industriju

SLOVENSKI premijer Anton Rop izjavio je u srijedu parlamentu da nema informacije o namjerama hrvatske tvrtke Lura d.d. da kupi Ljubljanske mlekarne, te zanijekao navode prema kojima se već vode pregovori između Lure i državnih fondova koji u najvećoj slovenskoj mljekari imaju 13 posto dionica.

Takve je tvrdnje, s pitanjem Ropu što misli poduzeti kako bi se spriječila rasprodaja slovenske prehrambene industrije, za vrijeme "aktualnog sata" s premijerom u parlamentu, postavio zastupnik oporbene Slovenske nacionalne stranke (SNS) Zmago Jelinčič.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prodaja slovenske prehrambene industrije nije samo gospodarsko nego strateško i političko pitanje", rekao je Jelinčič koji tvrdi da Slovenija od prije ima negativna iskustva s preuzimanjem njenih pivovara i banaka od strane investitora iz Belgije i Švicarske.

Premijer Anton Rop izjavio je da će parlament ovog mjeseca raspravljati o novom prijedlogu zakona o preuzimanju slovenskih poduzeća koji će pooštriti kriterije za ulazak stranog kapitala, ali je u skladu sa smjernicama Europske unije. Taj će zakon, najavio je Rop, za prodaju uspostaviti dodatne zaštitne mehanizme koji će biti "sofisticiraniji nego do sada". Rop je rekao da će vlada analizirati i prijedlog zakona koji je uložila Jelinčičeva stranka, te da je slovenska vlada i u Bruxelles poslala jasne poruke da će preuzimanje slovenskih poduzeća i revizijski postupci u vezi s tim teći pred slovenskim nadzornim organima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara