ROVINJ: NAJAVLJENO OTVARANJE HRVATSKOGa KULTURNOG DOMA

Predsjednik rovinjskoga Hrvatskoga kulturnog društva "Franje Glavinića" Branimir Crljenko na konferenciji za novinare najavio je da se sutra svečano otvara Hrvatski kulturni dom u Rovinju, sjedište rovinjskog ogranka Matice hrvatske i Kulturnog društva "Franje Glavinića".

Po njegovim riječima time su prvi put u Rovinju stvoreni uvjeti za rad hrvatskih kulturnih društava koja će, dodao je, ubuduće moći uravnoteženo djelovati uz već afirmirana društva talijanske manjine u Rovinju.

"Uređenje doma bilo je prijeko potrebno i od negdašnje obiteljske zgrade stvorili smo višenamjenski prostor za rad Društva", rekao je Crljenko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tajnik ogranka Matice hrvatske Josip Brstilo izvijestio je novinare kako je Hrvatski kulturni dom izgrađen novcem rovinjskog gospodarstva, grada Rovinja i mnogobrojnih darovatelja, članova udruge i građana, a u uređenje visokovrijedne zgrade s elementima spomeničke vrijednosti uloženo je više od milijuna kuna.

Posebno je zahvalio Tvornici duhana Rovinj koja je za preuređenje doma dala 490 tisuća kuna te gradu Rovinju koji je izdvojio 130 tisuća kuna i koji je prepoznao vrijednost toga kulturnog doma za sve Rovinjane.

U prigodi svečana otvorenja Hrvatskoga kulturnog doma bit će otvorena izložba skulptura kipara Mate Sabljića, naslovljena "Čovjek-radnik, sanjar i stradalnik", te izložba o dosadašnjem djelovanju kulturnih udruga ogranka Matice hrvatske i Hrvatskog kulturnog drštva "Franje Glavinića".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara