RTL sankcionira Paolu Poljak zbog potpore Jadranki Kosor?

RTL sankcionira Paolu Poljak zbog potpore Jadranki Kosor?

VODITELJICA RTL-ove emisije "Exkluziv" i predsjednica Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a mogla bi biti kažnjena jer se njezino ime našlo na popisu javnih osoba koje podupiru kandidaturu Jadranke Kosor objavljenom u obliku oglasa u dnevnim novinama, doznaje Večernji list.

RTL je uoči predsjedničkih izbora objavio naputak za svoje zaposlenike, u kojem stoji da je bilo kakav politički angažman nespojiv s radom na RTL Televiziji, a da bi Paola mogla biti kažnjena, potvrdio je glasnogovornik RTL-a Drenislav Zekić.

"Nismo znali za ovaj Paolin čin sve dok u novinama nismo vidjeli njezino ime. Da to učini od nas nije tražila nikakvo prethodno dopuštenje. Mi smo politički neutralna televizija koja ne favorizira niti jednu političku opciju." – izjavio je Zekić, pa dodao: "Da stvar bude još jasnija, uoči početka predizborne kampanje svim smo zaposlenicima, osobito urednicima, novinarima i voditeljima, uputili pismeni naputak da je bilo kakav politički angažman nespojiv s našim poslom. To znači da je Paola prekršila interno pravilo kuće."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zekić nije znao reći kakve će sankcije pretrpjeti Paola Poljak zbog svog postupka, dodavši kako se o događaju mora izjasniti sama Paola, kao i Uprava RTL-a.

Glasnogovornik Jadranke Kosor Mate Radeljić potvrdio je da je Paola Poljak, kao članica središnjeg Odbora HDZ-a i predsjednica Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a, dala svoj pismeni pristanak da se njezino ime nađe na popisu javnih osoba koje podržavaju kandidaturu Jadranke Kosor za predsjednicu RH.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara