Rugova ponovno odbio izravni razgovor sa službenim Beogradom

Kosovski predsjednik Ibrahim Rugova izjavio je u srijedu, reagirajući na poziv srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, da ne može izravno razgovarati sa službenim Beogradom. L

Rugova je rekao kako najbolja bilo održati jedan međunarodni skup gdje bi sudjelovali svi predsjednici zemalja regije. "Ne želim ništa raditi bez međunarodne zajednice koja je ovdje, a izravni politički razgovori s Beogradom su veoma teški i neizvedivi" rekao je Rugova nakon susreta s izaslanstvom parlamentarne skupštine NATO-a koje je posjetilo Kosovo.

Na tom je susretu Rugova ponovio svoj poznati stav kojim traži priznanje neovisnosti Kosova.

Europska unija zatražila je ranije u srijedu od čelnika kosovskih Albanaca Ibrahima Rugove da sa Srbijom započne dijalog o budućnosti Kosova koje je trenutno pod upravom Ujedinjenih naroda.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenik EU-a za proširenje Olli Rehn ocijenio je da bi taj potez mogao biti od pomoći mogućim pregovorima međunarodne zajednice o statusu Kosova koji bi se održali krajem godine. Kosovo se od 1999. godine, kada je NATO bombardirao srpske snage u toj pokrajini, nalazi pod protektoratom Ujedinjenih naroda.

"Vrlo je važno da što prije započne konstruktivan dijalog između Beograda i Prištine", kazao je Rehn.

(Hina) xbb ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara