Rumsfeld: Sirija testirala kemijsko oružje

Rumsfeld: Sirija testirala kemijsko oružje
AMERIČKI ministar obrane Donald Rumsfeld optužio je u ponedjeljak Siriju da je u posljednjih 12 do 15 mjeseci u nekoliko navrata testirala kemijsko oružje i da je dopustila nekim Iračanima ulazak na svoj teritorij.

"Rekao bih da smo u posljednjih 12 do 15 mjeseci vidjeli testiranja kemijskog oružja u Siriji", rekao je bez dodatnih pojedinosti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Raspolažemo podacima koji pokazuju da je Sirija dopustila prelazak u Irak naoružanim osobama, među kojima je bilo i stranaca. Među ostalim, ti su pojedinci imali i letke na kojima je pisalo da će biti nagrađeni za svakog ubijenog Amerikanca ili pripadnika koalicije", rekao je Rumsfeld nakon sastanka u Pentagonu s kuvajtskim ministrom vanjskih poslova šeikom Mohammadom al-Salemom al-Sabahom.

Dodatno pojačavajući pritisak na tu zemlju Rumsfeld je rekao da SAD "raspolažu podacima koji ukazuju da je nekim Iračanima dopušten ulaz u Siriju, katkad za stalno, a katkad u tranzitu". Rumsfeld nije rekao o kojim je Iračanima riječ, niti je pojasnio kamo su oni putovali iz Sirije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara