Rumunj koji je silovao i ubio staricu iz Srbije: Tri godine smo imali seksualne odnose

Tekst: I.M.
Foto: Blic

U TIJEKU je suđenje 47-godišnjem Rumunju Janu Pavelu koji je ubio 74-godišnju Zagorku Drobnjak iz Srbije. Pavel je, podsjetimo, 7. ožujka ove godine silovao, pretukao i zadavio staricu u njenoj kući na Mirijevskom brdu. Na sudu je priznao krivnju, a naveo je kako je sa staricom nekoliko godina imao seksualne odnose te se ne sjeća kako se zločin odigrao jer bio pijan.

"Upoznao sam je prije tri godine, živio sam blizu njene kuće. U tom periodu imali smo seksualne odnose. Mislio sam da je deset godina mlađa. Kritičnog dana sam počeo piti rakiju od ranog jutra. Prvo kod kuće, zatim u kafiću, a kod Zagorke sam došao oko 22 sata. Posvađali smo se jer mi je prigovarala da uvijek dolazim kod nje kad nemam novca. Ipak mi je dala rakiju. Legli smo spavati, ne sjećam se jesmo li imali seksualni odnos. Svukao sam se, a ona je na sebi imala neke poveze. Žalila se da je nešto boli", rekao je ubojica.

Kad se probudio, kaže, vidio je staricu kako nepomično leži pored njega. Kada je shvatio da je mrtva, obukao se i pobjegao kući, odakle je uzeo novac i otišao u kafić da nastavi s pijančevanjem. "Kad sam se uvečer vratio kući, policija me je uhitila. Iako se ne sjećam ničega, priznajem zločin. Ako te večeri nitko drugi nije bio prisutan u njenoj kući, onda sam je samo ja mogao ubiti", naveo je Pavel. Za njim je rumunjsko pravosuđe, inače, 2004. godine raspisalo tjeralicu zbog silovanja i razbojništva.

Podsjetimo, obdukcijom je utvrđeno da je starica brutalno pretučena. Imala je polomljena rebra, modrice, a slomljena joj je i vratna kost, što ukazuje na to da je zadavljena. Na Pavelovom licu su bile vidljive ogrebotine koje su svjedočile o tome da se starica žestoko branila. Pavela je otkrio otisak cipele na zemlji pored ograde staričinog dvorišta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara