RUMUNJI PROCJENJUJU ŠTETU OD POTRESA, ŽRTAVA NEMA

Snažan potres koji se dogodio u Rumunjskoj u noći sa srijede na četvrtak izazvao je paniku među stanovništvom, ali nije bilo žrtava, a prijavljena šteta je zasad mala, objavile su vlasti u četvrtak.

Rumunji su se prigodom udara odmah sjetili smrtonosnoga potresa koji je u zimi 1977. pogodio zemlju i mnoge u Bukureštu ostavio bez krova nad glavom. Ovaj jučerašnji imao je isti epicentar, ali je bio nešto slabiji - jačina novoga potresa bila je 5,8 do 6,0, a onoga prije gotovo tri desetljeća 7,2 stupnja po Richteru.

I u noći sa srijede na četvrtak ljudi su izašli na ulice, a hitna je služba bila preplavljena pozivima prestrašenih građana.

"Magnituda potresa bila je 6 stupnjeva po Richteru", rekao je Constantin Ionescu, voditelj seizmološke mreže u istraživačkom i razvojnom institutu za fiziku Zemlje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potres se dogodio u 22,34 po loklanom vremenu u području Vrancee, trusnoga područja Rumunjske, oko 250 km sjeverno od glavnoga grada, a osjetili su ga i u susjednoj Bugarskoj i Moldaviji, a i u udaljenim zemljama poput Turske i Ukrajine.

Poput Rumunja, i Bugari koji žive blizu granice istrčali su iz kuća na sat i pol u strahu od naknadnih udara, objavila je bugarska agencija BTA.

(Hina) xvm ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara