Rumunjski veleposlanik posjetio Viroviticu

RUMUNJSKI veleposlanik u Hrvatskoj Mihai Dinucu danas je posjetio Viroviticu i u razgovoru s dužnosnicima Virovitičkopodravske županije ponudio suradnju sa Županijom Laras Severin na sjeverozapadu Rumunjske.

U toj županiji živi približno 350 tisuća stanovnika od kojih je sedam tisuća Hrvata.

Veleposlanik Dinucu istaknuo je da Rumunjska i Hrvatska imaju iste nakane - priključiti se euroatlantskim strukturama - te da je to pridonijelo vrlo živu razvoju bilateralnih odnosa dviju država.

Podsjetio je kako su proteklih godinu i pol dana organizirana dva susreta na razini predsjednika država, posjet rumunjskog premijera Hrvatskoj, predsjednika Hrvatskog sabora Rumunjskoj, susret ministara vanjskih poslova i mnogi drugi susreti na području gospodarstva i kulture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U tih godinu i pol dana, istaknuo je Dinucu, gospodarska je razmjena dviju zemalja porasla za više od 300 posto. "Zbog istih nakana da se uključimo u europske strukture potrebna je što šira suradnja, pa i na razini županija", rekao je veleposlanik Dinucu.

Rumunjski veleposlanik obišao je Gradski muzej u Virovitici, rodnu kuću velikog hrvatskog pjesnika Petra Preradovića u Grabrovnici i slatinsku Tvornicu za preradu mesa, stoke i divljači "Javoricu" d.o.o.

(Hina) ggaz mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara