Rupel: Kosovo problem Europe u cjelini, a ne samo problem SCG

Problem Kosova je problem Europe u cjelini, a ne samo Srbije i Crne Gore, pri čemu je regionalna stabilnost pretpostavka za ozbiljnu raspravu o statusu Kosova, izjavio je, kako je priopćila Vlada Srbije u ponedjeljak navečer, predsjedavajući OESSa i ministar vanjskih poslova Slovenije Dimitrij Rupel nakon susreta sa srbijanskim premijerom Vojislavom Koštunicom u Beogradu.

Premijer Koštunica, navodi se u priopćenju, kazao je Rupelu da su za Kosovo "potrebni takvi institucionalni aranžmani koji neće predviđati radikalna rješenja niti prekrajanje granica država u regiji", te se založio za "opciju više od autonomije, a manje od nezavisnosti u kojoj nitko ne dobija sve i ne gubi sve".

Također, srbijanski premijer je naglasio da Srbija i Crna Gora očekuje pozitivnu ocjenu Studije o izvedivosti, što će biti prvi formalni korak ka Europskoj uniji, dodaje se u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rupel se ranije u ponedjeljak u Beogradu sastao i s ministrom vanjskih poslova SCG Vukom Draškovićem, a u utorak putuje u Podgoricu, gdje će se sastati s crnogorskim dužnosnicima, te predsjednikom državne zajednice SCG Svetozarom Marovićem.

(Hina) xttag ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara