Rupel o slovenskoj vanjskoj politici

Nakon što Slovenija postane članicom Europske unije lakše će se među ostalim rješavati i otvorena pitanja s Hrvatskom, ocijenio je slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel u članku objavljenom na internet stranicama Liberalnih demokrata Slovenije (LDS), najjače parlamentarne stranke u susjednoj državi.

Nakon što uđemo u Europsku uniju lakše ćemo rješavati otvorena pitanja s Hrvatskom, naravno uz pretpostavku da se Zagreb odluči za članstvo u toj integraciji, naveo je Rupel u članku o budućoj slovenskoj vanjskoj politici.

Kako je prenijela agencija STA, Rupel je ocijenio da će nakon ulaska Slovenije u EU slovensko-hrvatski problemi postati europsko-hrvatskim problemima, ne specificirajući posebno to stajalište.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenski ministar vanjskih poslova inače je u spomenutom prilogu apelirao da slovenska politika u komunikaciji s inozemstvom "govori jednim glasom", a u europskom i međunarodnom kontekstu ne primjenjuje "ni arogantnost niti poslušnost" nego "načelo nacionalnog interesa, uz uvažavanje interesa drugih".

(Hina) fl sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara