Rupel: Podržavamo početak pregovora s Hrvatskom

Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel izrazio je u ponedjeljak u Bruxellesu nadu da početak pregovora Hrvatske s Europskom unijom neće kasniti jer bi to izazvalo i zastoj u početku europskog procesa u drugim državama zapadnog Balkana.

Kako je javila slovenska agencija STA, Rupel je, u vezi s ocjenom povjerenika Europske komisije za proširenje Ollija Rehna da Hrvatska danas još ne ispunjava uvjete za početak pregovora, rekao da se nada da će pregovori s Hrvatskom unatoč tome početi 17. ožujka, kako je bilo predviđeno.

"Nadam se da se neće ništa pokvariti u odnosu na prijašnje izjave i zaključke iako sam kod nekih kolega osjetio malu skepsu", rekao je Rupel, dodajući da Slovenija i dalje podržava početak pregovora s Hrvatskom i uključivanje cijelog zapadnog Balkana u EU.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slovenija podržava početak pregovora s Hrvatskom i u načelu ima pozitivno stajalište u pogledu širenja EU-a na Balkan. Strateški gledajući, ne mogu niti zamisliti rješenje za jugoistočnu Europu bez europskog konteksta. Dođe li do kašnjenja s Hrvatskom, to bi značilo da će kasniti i drugi projekti u regiji, a za to Slovenija ni u kojem slučaju nije zainteresirana", rekao je Rupel.

(Hina) xfl ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara