Rupel: Slovenija će podržavati Crnu Goru

Slovenija će podržavati Crnu Goru bez obzira na budućnost njezinih odnosa sa Srbijom, izjavio je u utorak u Podgorici slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel nakon razgovora s predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem.

U izjavama novinarima Vujanović i Rupel su izrazili zadovoljstvo i kvalitetom bilateralnih odnosa kakva dosad, kako je rečeno, nije postojala.

Vujanović je slovenskom ministru i predsjedajućem Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) Dimitriju Rupelu predstavio prijedlog Podgorice o savezu neovisnih država Srbije i Crne Gore. On je rekao da dosadašnje postojanje Državne zajednice Srbije i Crne Gore s aspekta funkcioniranja i skupoće takva sustava potvrđuje opravdanost potrebe za preuređenjem zajednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Razgovor Rupela s crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem bio je posvećen istoj temi i, kako je priopćeno, sugovornici su zajednički ocijenili da se od OESS-a očekuje značajan doprinos rješavanju državnog statusa Crne Gore.

Rupel je nakon razgovora s crnogorskim dužnosnicma izjavio novinarima da je u Crnoj Gori potrebno postići konsenzus o državnim prioritetima, prvenstveno o odnosima sa Srbijom.

(Hina)xdram ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara