Rupel: Vatikan zainteresiran za dobre odnose Slovenije i Hrvatske

Sveta Stolica zainteresirana je za što bolje odnose Slovenije i Hrvatske, izjavio je u srijedu slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel nakon svog posjeta Vatikanu, gdje se sastao s novim tajnikom za odnose s državama Giovannijem Lajolom.

Kako je šef slovenske diplomacije izjavio nakon sastanka slovenskim novinarima, uz odnose Slovenije i Vatikana, bilo je riječi i o odnosima Slovenije i Hrvatske budući da u Vatikan u četvrtak dolazi hrvatsko izaslanstvo na čelu sa premijerom Ivom Sanaderom.

"Ne očekujem velikih proboja u odnosima s Hrvatskom, ali sam uvjeren da će se odnosi popraviti i da neće dolaziti do incidenata. Vatikan je zainteresiran za što bolje odnose Slovenije i Hrvatske koji su važni i za regionalnu stabilnost", ocijenio je Rupel perspektivu odnosa s Hrvatskom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni predmet Rupelovih razgovora u Vatikanu bili su inače odnosi sa Svetom Stolicom i položaj rimokatoličke crkve u Sloveniji. Rupel je izjavio da će slovenski parlament idućeg mjeseca ratificirati prvi sporazum sa Svetom stolicom, a odnose s Vatikanom ocijenio je dobrima.

(Hina) fl sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara