Rusija ne isključuje mogućnost preventivnih udara na terorističke baze

RUSKI ministar obrane Sergej Ivanov izjavio je u četvrtak da ne isključuje mogućnost da bi Rusija mogla izvršiti preventivne udare na međunarodne terorističke baze, javile su novinske agencije ItarTass i Interfax.

"Preventivni napadi nisu ruski izum i oni ne podrazumijevaju velik broj vojnika", rekao je Ivanov na konferenciji za novinare nakon sjednice vlade, a prenio je Interfax.

Na upit postoje li ciljevi protiv kojih se mogu pokrenuti takvi napadi, Ivanov je rekao da "ciljeva uvijek ima".

"Kada se budu pripremali takvi napadi o tome se neće govoriti jer bi u suprotnom cijela stvar izgubila značenje", izjavio je ruski ministar obrane.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je u rujnu, nakon talačke krize u Beslanu, odlučniju borbu protiv terorizma koja će, bude li potrebno, uključivati i napade na terorističke baze u inozemstvu.

"Teroristi moraju biti uništeni u svojim leglima, a bude li potrebno, napadat će ih se i u inozemstvu", rekao je Putin 13. rujna na izvanrednom sastanku vlade i predstavnika 89 ruskih republika i regija posvećenom krvavom terorističkom napadu u Beslanu.

Ruski ministar obrane Sergej Ivanov tom je prilikom rekao da bi preventivni napadi protiv terorista mogli uključivati sve osim nuklearnog oružja.

Teroristi su napali školi u Beslanu u Sjevernoj Osetiji 1. rujna, prvog dana nove školske godine, i uzeli su za taoce djecu, njihove roditelje i učitelje. U tom je napadu poginulo 338 osoba, od kojih 156-ero djece.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara