Rusija: Spasilačke ekipe traže 46 rudara zarobljenih u oknu

SPASILAČKE ekipe na jugu Rusije utrkuju se u petak s vremenom i nastoje doći do 46 rudara zarobljenih duboko u rovu u koji su prodrle stotine tona vode.

Rudari su stradali oko sedamsto metara pod zemljom kad je u četvrtak navečer podzemno jezero tristo metara iznad njih probilo cementne zidove, službeno je objavljeno u Rostovu, oko tisuću kilometara od Moskve.

Spasilačke ekipe počele su kopati horizontalni 60-metarski tunel prema onome dijelu rudnika Zapadnaja u kojem su, vjeruje se, zarobljeni rudari, ali ne očekuju stići do njih prije nedjelje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još se ne zna hoće li rudari imati zraka do nedjelje. Na mjesto nesreće stigli su ronioci iz Moskve i oni će u petak predvečer početi ulaziti u potopljena okna.

Kad je voda nahrupila, s mjesta nesreće spasilo se oko 25 rudara. U okno je prodiralo oko 15 tisuća kubičnih metara vode na sat i zarobljeni su rudari ostali bez struje, a svaka veza s njima prekinuta je.

To je druga slična nesreća u tom rudniku koji postoji još od prije Drugoga svjetskog rata. I u veljači ove godine voda je prodrla u jame, ali ondje nije bilo rudara.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara