Ruski biznismen Gusinski uhićen u Grčkoj

BIVŠI ruski medijski magnat, Vladimir Gusinski, koji je ostao bez svog poslovnog carstva nakon što je pao u nemilost Kremlja, uhićen je u subotu, u atenskoj zračnoj luci nakon što je za njim izdana međunarodna tjeralica.

Gusinski (51) je stigao iz Tel Aviva u četvrtak, sobom noseći svoju rusku i izraelsku putovnicu. Policija je izjavila kako će u zrakoplovnoj luci biti zadržan do ponedjeljka kada će biti izveden pred grčki sud.

Policija je kazala kako je za njim izdana međunarodna tjeralica zbog sumnje da je uključen u prijevaru tešku 250 milijuna dolara.

Gusinski je bio vlasnik najveće nezavisne televizijske postaje NTV, koja je dobila međunardne pohvale za izvještavanje o separatističkom ratu u Čečeniji, prije nego li je država preuzela nad njom kontrolu koristeći golem dugo tvrtke kao sredstvo preuzimanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gusinski koji je uz Borisa Berezovskog kontrolirao ruske medije, a koji je kao svaki poznatiji ruski poslovni čovjek sudjelovao u nezakonitim poslovima, postao je metom ruskog pravosuđa i samog Putina.

Gusinski je iz Rusije pobjegao nakon što je protiv njega pokrenut kazneni postupak. Prvi puta je uhićen 2000. god. u Španjolskoj koja je protiv njega odbacila sve ruske optužbe .

(Hina) mg sdZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara