Ruski predsjednik Medvjedev dolazi u Beograd

Ruski predsjednik Medvjedev dolazi u Beograd

Tekst: Z.J.
Foto: AFP

USUSRET prvome dolasku nekoga ruskoga predsjednika Srbiji svoje su izjave dali srpski sef diplomacije, Vuk Jeremić, ali i sam Dmitrij Medvjedev. U izjavi za RTS, Vuk Jeremić je naglasio da je podrška Rusije presudna za očuvanje Kosova, "ne samo u Međunarodnom sudu pravde, nego na svim arenama".

Jeremić je izjavio da su sve zemlje regije na putu prema EU čije će članice u nekom trenutku biti, ali da je samo Srbija na iznimnoj poziciji jer ima posebnu vrstu odnosa i podrške sa Rusijom. "I ekonomski odnosi s Rusijom čine Srbiju centrom regije i najvažnijom točkom zapadnog Balkana", rekao je Jeremić.

Jeremić je naglasio da će u razgovorima s ruskom delegacijom biti riječi o izgradnji plinovoda Južni tok i o budućim ulaganjima u infrastrukturu i energetiku. Također, Jeremić je ocijenio da milijarda eura ruskog kredita, koji bi trebali dogovoriti srpski i ruski predsjednik, za Srbiju "u ekonomski teškom trenutku znači puno i da se ponovo pokazuje da je Rusija najbolji prijatelj Srbije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jačanje bratskih veza

Prvi čovjek Ruske Federacije Dmitrij Medvjedev stiže u Srbiju sa stotinjak suradnika, među kojima su ministri i gospodarstvenici.

Prije puta u Beograd, Medvjedev je rekao da j e njegov odlazak u Beograd jako važan i da "računa na dalji napredak međudržavne suradnje i jačanje bratskih veza između srpskog i ruskog naroda".

Na kraju, Medvjedev je naveo da "nitko ne smije tvrditi da je kosovsko pitanje riješeno, a da Srbija nije rekla zadnju riječ".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara