S dva metka u glavu likvidiran zaštitar Simone Gotovac

S dva metka u glavu likvidiran zaštitar Simone Gotovac

U ZAGREBAČKOJ četvrti Savica u 13.50, iza nogometnog igrališta kod mosta Mladosti, u bijelom  automobilu marke Land Rover, registracija ZG-4809-DL, pronađen je mrtav muškarac s prostrjelnom ranom na glavi, objavila je zagrebačka policija.

Sumnja se da je muškarac ubijen, a navodno je pogođen s dva metka u glavu. Na vratima s vozačeve strane, gdje se i nalazi žrtva, razbijeno je staklo, a na vozilu su u trenutku dolaska policije, pa i novinarskih ekipa i dalje bila upaljena svjetla. 

Neslužbeno doznajemo da se radi o muškarcu o 34-godišnjem Adrianu Čupiću, profesionalnom vojniku koji je 2000. godine nečasno otpušten iz vojske nakon što je osuđen za silovanje. Prije toga je spomenuti pripadnik Prve gardijske brigade, zvane "Tigrovi", odlikovan od tadašnjeg predsjednika Franje Tuđmana Spomenicom domovinskog rata za časnu i uzornu službu.

Ubijeni Adriano Čupić bio zaštitar Simone Gotovac

Simona Gotovac u telefonskom nam je razgovoru kazala kako je ubijeni Adriano Čupić bio njen zaštitar i objasnila kako su zajedno snimali jedan prilog za emisiju "Red Carpet" u kojem ona prodaje automobile. Simona Gotovac nije u ovom trenutku željela detaljnije komentirati slučaj Čupićevog ubojstva. 

Iako je Gotovac potvrdila da se radi o zaposleniku Lupus zaštite, direktor te zaštitarske tvrtke Ante Čelić burno je reagirao na naš poziv, jer ne želi da se Čupića povezuje sa njegovom tvrtkom.

"Jeste li vi objavili da je on moj kolega? Taj gospodin nikada nije radio kod mene", kaže Čelić, dodajući, "obratit će vam se naš odvjetnik".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornica PU zagrebačke Aleksandra Ljuba, koja je nakon 15 sati došla na mjesto događaja, okupljenim novinarima je kazala kako policija ima sumnje o kojoj se osobi radi ali da ne mogu još sa sigurnošću reći identitet ubijenog muškarca. Aleksandra Ljuba nije mogla kazati je li policija na mjestu zločina pronašla pištolj ili dokumente ubijenog, te je konstatirala da ozljede najvjerojatnije potječu od vatrenog oružja.

Odbila je komentirati je li ova smrt povezana s nizom ubojstava u Zagrebu ustvrdivši da je prerano za takva nagađanja. Beživotno je tijelo pronašao građanin koji je o prizoru na parkiralištu u neposrednoj blizini savskog nasipa obavijestio policiju.

Helikopteri nadlijetali mjesto zločina, blokirani izlazi iz grada na istoku

Očevid je trajao do večernjih sati, a policajcima se na mjestu zločina pridružio i načelnik PU zagrebačke Branko Peran. Nedugo nakon pronalaska tijela policija je nadgledala grad i iz zraka, angažiravši helikopter koji je neprestano nadlijetao mjesto zločina. U popodnevnim su satima blokirani izlazi iz Zagreba, prvenstveno istočni na Slavonskoj aveniji, koja se nedaleko od mjesta likvidacije križa sa avenijom Marina Držića. Niti nakon završetka očevida, policija nije izašla sa identitetom ubijenog.

Ekipa za očevid je počela oko 15 sati postavljati šator oko automobila, a policijski službenik nam je na pitanje o svrsi tog dosad neviđenog alata u zagrebačke policije, kazao je "zar nikad niste vidjeli da britanska policija koristi šatore?". Kako doznajemo, šator je namijenjen koliko policiji da joj olakša očevid, toliko i prolaznicima, od kojih se zaklanja pogled na okrvavljeno tijelo.

R.I.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara