S. Ferenčak razriješen dužnosti člana Gradskog poglavarstva

ZAGREBAČLA Gradska skupština danas je razriješila Srećka Ferenčaka dužnosti člana Gradskog poglavarstva nakon ostavke koju je podnio iz osobnih razloga.

U tekstu ostavke Ferenčak je ponovio da je gradsko zemljište Hrvatski nanbudo institut kupio 1996. u skladu sa svim zakonskim propisima, kad se on još nije bavio politikom. Naglasio je da ostavku podnosi kako bi "spriječio da iskonstruirane laži i klevete u medijskom linču na njegov račun ugroze rad Gradskog poglavarstva i drugih gradskih institucija".

Upravo je to obrazloženje izazvalo nezadovoljstvo gradskih zastupnika pa su tražili da se o tom raspravlja, premda je predsjednica Gradske skupštine Morana Paliković-Gruden rekla da po Statutu i Poslovniku rasprava o ostavci koja je osoban čin nije obvezna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
No gradski zastupnici nisu prihvatili takvo obrazloženje, zaključivši da bi, ako samo "prime na znanje" Ferenčakovo obrazloženje ostavke, tako pridonijeli da jedan častan čovjek bude izvrgnut medijskom linču.

Također su rekli kako im je uskraćeno demokratsko pravo rasprave o razlozima ostavke o kojoj se ne mora, ali i može raspravljati, a čula se i primjedba da predsjednica Morana Paliković-Gruden štiti svoga stranačkog kolegu iz HNS-a.

Morana Paliković-Gruden im je odgovorila da će o tome više moći govoriti u nastavku sjednice kad bude riječi o zahtjevu Gradskom poglavarstvu da zaštiti interese grada u vezi s dodjelom zemljišta spomenutog instituta.

Gradski su zastupnici najviše vremena potrošili upravo na "slučaj Ferenčak", a većinu drugih točaka prihvaćaju uglavnom bez rasprave.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara