S Vipnetom razgovori prema fiksnoj mreži 0,10 kn po minuti

VIPNET od sutra svim svojim privatnim i poslovnim korisnicima nudi najjeftinije razgovore iz mobilne u fiksnu mrežu u Hrvatskoj i to za samo 0,10 kuna po minuti. Razgovori unutar Vip mreže te SMS koštat će također 0,10 kuna po minuti.

Takvu povoljnu cijenu razgovora Vipnet je predstavio u ponudi Opcija Vip, Opcija Fiksna i Opcija SMS kao dio inicijative da promijeni navike korisnika koji za pozive prema fiksnoj mreži više koriste fiksnu liniju.

Prema istraživanju koje je proveo GfK, 87 posto ispitanika za pozive prema fiksnoj mreži više koristi fiksni telefon. Većina ih misli da je jeftinije razgovarati s fiksnog telefona prema fiksnoj mreži, odnosno cijena je glavni razlog zašto kod kuće više razgovaraju koristeći fiksni telefon.

Istovremeno, gotovo 70 posto ispitanih ne zna cijenu razgovora u fiksnoj telefoniji. Jednak postotak ispitanih je rekao da su razgovori u mobilnoj telefoniji jeftiniji, više im ne bi bio potreban fiksni telefon. Ujedno, više vole razgovarati preko mobilnog telefona jer su mobilni telefoni praktičniji i mobilniji.

"U Hrvatskoj se sve više koristi mobilni telefon umjesto fiksnog. Statistike pokazuju da je u zadnje tri i pol godine udio minuta u mobilnoj mreži u odnosu na ukupan broj minuta razgovora porastao sa 14 na 31 posto." - rekla je predsjednica Uprave Vipneta Marie-Helene Magenschab te naglasila kako Vipnet u Hrvatskoj nastavlja svjetski trend zamjene fiksnih telefona mobilnim (fixed to mobile substitution – FMS) s najnovijom ponudom koja prati navike i želje korisnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korisnici mogu uključiti opcije uz neki od Vipovih osnovnih tarifnih modela za privatne ili poslovne korisnike i na taj način nadograditi odabranu tarifu prema svojim potrebama - bilo da razgovaraju više prema fiksnoj mreži, unutar Vip mreže ili više šalju SMS-ove.

Svi privatni (prepaid i postpaid) i poslovni korisnici mogu aktivirati Opciju Fiksna i uz mjesečnu naknadu od 30 kuna razgovarati prema svim fiksnim mrežama za samo 0,10 kuna po minuti.  Privatni postpaid korisnici mogu birati još i između Opcije Vip s mjesečnom naknadom od 50 kuna i Opcije SMS s mjesečnom naknadom od 30 kuna. Poslovni korisnici pored cijene razgovora od 0,10 kuna po minuti uz aktivaciju opcija imaju i dodatnu pogodnost. Naime, ako aktiviraju opciju u promotivnom razdoblju tri mjeseca ne moraju plaćati mjesečnu naknadu za tu opciju. 

"Najnovija ponuda opcija za nadogradnju postojećih tarifnih modela donijet će poslovnim korisnicima znatne uštede i tako olakšati poslovanje." - istaknuo je na konferenciji za novinare direktor marketinga za poslovne korisnike Alen Ranilović.

Vip je također pojednostavio tarife za nove privatne postpaid korisnike. U novim tarifama Model 50, Model 100 i Model 200 iznose minimalne mjesečne potrošnje od 50, 100 i 200 kuna korisnik sada može potrošiti za pozive prema svim mrežama u Hrvatskoj, SMS i MMS. U novim tarifama uvedena je i jedinstvena cijena poziva bez obzira na vrijeme pozivanja, a SMS u sve tri nove tarife košta 0,34 kune.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara