S vojnog poligona doletio topovski projektil pred vikendicu

TOPOVSKI projektil kalibra 76 milimetara doletjeo je 13. kolovoza s Vojnog poligona Gašinci pred jednu vikendicu u Mandićevcu kod Đakova, potvrdio je večeras zamjenik glasnogovornika MORH-a pukovnik Zoran Komar.

Vlasnik vikendice Stanisav Pišl otkrio je projektil na travnjaku svoje vikendice kasno navečer 14. kolovoza. Projektil je udario u krov šupe, oštetivši crijep i neeksplodiran pao na travnjak.

"Topničko je zrno doletjelo s vojnog poligona za redovite vježbe bojevog gađanja 16. topničko-raketne brigade iz protuoklopnog topa M42 ZIS, kalibra 76 milimetara", izjavio je Komar.

Dodao je kako je tijekom vojne vježbe uočeno kako se pojedina zrna ne aktiviraju u kontaktu s metom već dolazi do rikošea (odbijanja zrna) nakon čega je gađanje obustavljeno.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dojave vlasnika vikendice policija je zaštitila prostor, a pirotehničari su uništili pronađeni projektil, koji je bio bez upaljača.

Pirotehničari su uništili još jedan projektil zalutao s poligona, pronađen na dijelu šume Soldinac-Kaznica, između vojnog vježbališta i jezera Borovik.

"Odmah je osnovano vojno povjerenstvo koje utvrđuje okolnosti i odgovornost za događaj", izjavio je Komar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara